F.A.Q.

Wat is Student-Bike?

Student-Bike is een start-up uit Amsterdam die onderdeel is van X-Bike.

Student-Bike spant zich in om de juiste studenten te vinden die gratis van onze fietsen en diensten kunnen genieten. Student-Bike werkt 1 op 1 samen met marketingbureau The Bikevertising Company.

The Bikevertising Company helpt ons met het zoeken naar jouw fiets-sponsoren. Doordat we het voor elkaar krijgen om de juiste match tussen student en sponsor te vinden zijn we iedere dag weer meer in staat om jouw studentenleven nog leuker en makkelijker te maken.

Het begint allemaal bij een gratis fiets, maar tegelijkertijd word je ook lid van een dynamische community die van tijd tot tijd ondergegooid wordt met buitenkansen op het gebied van stages, woningen en banen, maar ook feestjes, evenementen en andere toffe experiences!

Wat houdt het in om een Student-Biker te zijn?

  • Je rijdt op een gratis sponsor-fiets, inclusief smartlock en je eigen on-demand reparatie-service
  • Je hebt toegang tot de webshop door middel van jouw fanatieke fietsgedrag vette goodies, festivalkaarten, merchandise en meer kunt bemachtigen
  • Je kan geld verdienen door mee te doen aan merk-activaties voor onze opdrachtgevers
  • Als Student-Biker ben je automatisch uitgenodigd voor te gekke evenementen het hele jaar door

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Student-Bike?

  • Je bent een HBO/WO student in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag
  • Je fietst gemiddeld minimaal 5 kilometer per dag. Eitje toch?
  • Je bent in het bezit van een smartphone. Maar laten we wel wezen, wie heeft die tegenwoordig nou niet?
  • Je onderhoudt een goede communicatie met ons. Vinden we fijn!

Wat moet ik doen als mijn fiets kapot is?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan natuurlijk gebeuren dat je fiets om wat voor reden dan ook beschadigd raakt. Geen probleem, je hoeft in dat geval alleen maar een WhatsApp-bericht naar onze Student-Bike servicelijn te sturen en wij doen de rest.

Wat moet ik doen als de advertentie beschadigd is?

Wij zijn onze sponsoren iedere dag weer dankbaar en daarom staat hun tevredenheid hoog in het vaandel. Door hen kunnen we namelijk doen wat we doen: jou voorzien van gratis mobiliteit.

Als de sponsoruiting beschadigd, bestickerd of op een andere manier geruïneerd is neem je eveneens contact op via Whatsapp. Wij lossen het op zo’n manier op dat jij zo snel mogelijk weer door kan!

Hoe werkt de Student-Bike app?

De Student-Bike app verzorgt de communicatie met het elektronische slot, toont alle promotiewerkmogelijkheden, houdt je op de hoogte van evenementen en is de basis van het Fiets&Win-spel (lees hierover meer hier beneden).

Hoe werkt het Fiets&Win-spel precies?

Als Student-Biker kan je BikeCoins verdienen door bepaalde challenges uit te voeren, die gekoppeld zijn aan de campagne die op dat moment loopt. De challenges zijn opgesomd in de app. Door het behalen van deze challenges spaar je punten die in te wisselen zijn in de webshop.

De webshop wordt steeds voorzien van nieuwe items, zoals bijvoorbeeld: festivalkaarten, een Jamie Oliver barbecue, het Student-Bike Party Pakket, goodies, armbandjes etc. Fanatieke Student-Bikers worden op deze manier extra beloond.

Challenges variëren van ‘Fiets meer dan 15 km op een dag’, ‘Parkeer je fiets langer dan 20 min voor de ingang van de Albert Heijn’, ‘Maak een foto van je Student-Bike op het Leidseplein en post deze op Facebook’ en meer.

Kan de bruikleenperiode op ieder moment beëindigd worden?

Wanneer jij de periode als ridder op je stalen ros wilt beëindigen is dat uiteraard altijd mogelijk. Het enige wat we van je vragen is of je ‘m weer even netjes bij ons langsbrengt.

In uitzonderlijke gevallen is het ook mogelijk dat wij de samenwerking van onze kant beëindigen. Dit doen we niet graag en gelukkig ook bijna nooit, maar soms moet je een relatie beëindigen om er samen beter uit te komen.

Een goede communicatie met ons is het allerbelangrijkste om beëindiging van onze kant te voorkomen. Wij begrijpen helemaal dat studenten niet altijd hun afspraken na kunnen komen. Wat we op zo’n moment wel verwachten is dat je een kort berichtje stuurt zodat we weten waar we aan toe zijn.

Met andere woorden: als jij lekker met ons blijft communiceren en genoeg kilometers aflegt kunnen we het heel lang gezellig hebben met elkaar!

Wat moet ik doen als ik de perfecte Student-Biker ken?

Ken je iemand die helemaal binnen het Student-Bike profiel past? Laat ons dan via een WhatsApp bericht, belletje of e-mail weten om wie het gaat. Wij nemen binnen no-time contact op met die persoon en wie weet hebben we er vervolgens een Student-Biker bij! Jij krijgt daarvoor natuurlijk 10.000 karma-punten en eeuwige dank.

Overige vragen?

Is er nou na deze uitvoerige uitleg toch nog iets dat je wilt weten of wat je dwarszit? Stuur dan een mailtje naar info@student-bike.nl of bel +31 (0)20 261 9000.