Zonde van mij geld

Geschreven op 07 August 2016 door in Studenten

“Het begint donker te worden op straat wanneer ik op een grimmige plek heb afgesproken met “Jan de Fietsenman.” Al meerdere keren ben ik intimiderend aangekeken door voorbijgangers en uitgemaakt voor ziektes die ik liever niet uitspreek. Ik voel me hier alles behalve op m’n plek. Als na een ruim halfuur Jan nog steeds niet is komen opdagen, pak ik snel de Metro naar huis. Ik koop nooit meer een fiets van een Junk.”

Iedereen in Amsterdam kent het probleem. Je staat op het punt om te vertrekken, je loopt naar buiten en je fiets is pleite. Wat is dat frustrerend. Nu weet je zeker dat je te laat komt op die belangrijke afspraak. Veel studenten kiezen ervoor om vervolgens een fiets van een junk te kopen “Jan de Fietsenman”, “Piet de Fietsenboer” of “Willem de Wielenman” zijn welbekende pseudoniemen. Alle studenten hebben wel een nummer in hun telefoon staan van een Junk waar je voor 50 euro een tweedehands barrel kan kopen. Na 20 vage sms’jes heb je dan eindelijk een plek gevonden waar je “veilig” met hem kan afspreken. Nu maar hopen dat jouw “fietsendealer” op tijd komt. Je geeft de man zijn geld en probeert zo snel mogelijk weg te komen op je nieuwe tweedehands fiets. Maar wacht even, in feite ben jij nu jouw fietsendief aan het sponsoren. Zo wordt de hele boel in stand gehouden waardoor je ervan uit kan gaan dat jouw fiets binnen de kortste keren weer gestolen wordt!

Dus waarom zou je de gestolen fietsen handel financieren als je ook kan kiezen voor een Student-Bike?! Als jij je aanmeldt bij de Student-Bike community, krijg je een gratis, snelle en comfortabele fiets waarmee je stijlvol door Amsterdam fietst. Is je fiets stuk of gestolen? Geen probleem, wij regelen een vervangende fiets voor je. Zo heb jij nooit meer gezeur met oude of gestolen fietsen en kan je dus overal heen, wanneer jij wilt.