Blog - Recente posts

Eentje dan

Geschreven op 22 June 2016 door in Studenten

Ik kan me nog vaag herinneren dat ik het plan had om deze vrijdag vroeg naar bed te gaan. Iets met een scriptie en een drukke week achter de rug. Ik staar naar mijn horloge hopend op duidelijkheid, alleen door mijn bezatte toestand snap ik er niks meer van. Is het nu 03:00 of 03:30 uur? Maakt ook niet uit, laat is het toch. De kroegen zijn nog propvol, de sfeer is goed dus een laatste afzakkertje kan prima. Ik heb hem verdiend. Ik werk me de hele week uit de naad dus mag ik me best laten gaan op mijn vrijdagavond. Ik bestel nog een rondje shotjes en roep lachend richting mijn vrienden “op mijn scriptie”. Gelukkig gaan een kwartier later de lichten aan. Geen excuses meer, tijd om naar huis te gaan.

Een droge mond, een barstende kop en honderden appjes vol met gênante herinneringen aan gisteren. Ik heb een groot glas water nodig, na dat ik me voor de honderdste keer heb omgedraaid kruip ik vol met zelfmedelijden naar de kraan. Shit, mijn scriptie. Ik hijs me in mijn Student-Bike onesie en besluit een dubbele omelet met spek te bakken. Oké één aflevering Netflix om de dag goed te beginnen. Terwijl ik inmiddels in mijn vierde aflevering van seizoen drie zit, voel ik me nog steeds beroert. Hoe ga ik in godsnaam aan mijn afstudeerproject beginnen? “Je moet een frisse neus halen, dat helpt altijd” hoor ik mijn huisgenootje vanuit zijn kamer roepen.

Ik stap op de fiets, mijn spierpijn, die brandende zon, mijn bonkende kop, why? Wat een stom plan, maar ik geef niet op, ik fiets door. Na een 45 minuten durende rit moet ik toegeven dat de frisse wind door mijn haren wel een groot verschil heeft gemaakt. Mijn andere huisgenootje, die overigens veel lammer was dan ik, komt de badkamer uitrollen. “Hoe is het met je kater?” vraagt ze aan me. “Welke kater? Ik zit zonder problemen aan mijn scriptie te werken en bij jou?” reageer ik lachend. Ik raad iedereen aan om een lekker stuk te fietsen wanneer je brak bent. Beweging werkt. Echt.