Blog - Recente posts

Ben jij een Student-Biker?

Geschreven op 25 January 2017 door in Studenten

Je hebt ze al vast voorbij zien fietsen of erover gehoord via vrienden. Die snelle, stijlvolle fietsen met reclame erop. Onze Student-Bikes zijn ideaal om op snelle manier van A naar B te komen en dat 100% gratis. Maar hoe kom jij als student aan zo een fiets? En wat houdt het in om Student-Biker te zijn? Bij Student-Bike hanteren wij een zorgvuldig selectieproces, bestaande uit:

  1. Aanmelden
  2. Oriënterend telefoongesprek
  3. Meet & Greet
  4. Het ophalen van je Student-Bike

De bedoeling van onze selectie is om hoogwaardige merkambassadeurs aan onze adverteerders te bieden. Je draagt namelijk een groot gedeelte bij aan de campagne van onze adverteerders. Als Student-Biker gebruik je de fiets op dagelijkse basis, kom je op prominente plekken in de stad en ben je een geschikte merkambassadeurs. Wij zoeken studenten die actief, competitief en ambitieus in het leven staan en betrokken community members zijn.

Student-Bikers kunnen BikeCoins verdienen door bepaalde routes te fietsen en acties uit te voeren gedurende campagnes. Deze BikeCoins zijn uit te geven in de webshop op de Student-Bike App. voor allerlei hippe producten, evenementen en diensten. Niet alleen fiets je jezelf rijk ook ben je altijd welkom op de Student-Bike borrels en feesten verspreid over het hele jaar.

Voel jij je aangesproken tot het bovengenoemde maar lijkt het je vooral leuk om je in te zetten als Student-Biker? Schrijf je dan nu in. Wij hopen je snel te kunnen ontmoeten.

Zonde van mij geld

Geschreven op 07 August 2016 door in Studenten

“Het begint donker te worden op straat wanneer ik op een grimmige plek heb afgesproken met “Jan de Fietsenman.” Al meerdere keren ben ik intimiderend aangekeken door voorbijgangers en uitgemaakt voor ziektes die ik liever niet uitspreek. Ik voel me hier alles behalve op m’n plek. Als na een ruim halfuur Jan nog steeds niet is komen opdagen, pak ik snel de Metro naar huis. Ik koop nooit meer een fiets van een Junk.”

Iedereen in Amsterdam kent het probleem. Je staat op het punt om te vertrekken, je loopt naar buiten en je fiets is pleite. Wat is dat frustrerend. Nu weet je zeker dat je te laat komt op die belangrijke afspraak. Veel studenten kiezen ervoor om vervolgens een fiets van een junk te kopen “Jan de Fietsenman”, “Piet de Fietsenboer” of “Willem de Wielenman” zijn welbekende pseudoniemen. Alle studenten hebben wel een nummer in hun telefoon staan van een Junk waar je voor 50 euro een tweedehands barrel kan kopen. Na 20 vage sms’jes heb je dan eindelijk een plek gevonden waar je “veilig” met hem kan afspreken. Nu maar hopen dat jouw “fietsendealer” op tijd komt. Je geeft de man zijn geld en probeert zo snel mogelijk weg te komen op je nieuwe tweedehands fiets. Maar wacht even, in feite ben jij nu jouw fietsendief aan het sponsoren. Zo wordt de hele boel in stand gehouden waardoor je ervan uit kan gaan dat jouw fiets binnen de kortste keren weer gestolen wordt!

Dus waarom zou je de gestolen fietsen handel financieren als je ook kan kiezen voor een Student-Bike?! Als jij je aanmeldt bij de Student-Bike community, krijg je een gratis, snelle en comfortabele fiets waarmee je stijlvol door Amsterdam fietst. Is je fiets stuk of gestolen? Geen probleem, wij regelen een vervangende fiets voor je. Zo heb jij nooit meer gezeur met oude of gestolen fietsen en kan je dus overal heen, wanneer jij wilt.

Koffie vs Corona

Geschreven op 14 July 2016 door in Studenten

Je hoort het Vondelpark roepen terwijl je weet dat de laatste deadlines naderen. Over precies drie weken, 6 uur en 23 minuten moet hij er liggen. Die scriptie waar je nog nèt iets te weinig voor hebt gedaan. Wanneer je voor de zoveelste keer afleiding zoekt van je smartphone zie je in de groep-chat dat je vrienden een verleidende discussie hebben. “Nee een barbecue is veel leuker in het park.” “We kunnen toch ook barbecueën op de boot? Het wordt wel 25 graden vandaag.” “Trekken er nog meer mensen een korte broek aan vandaag?” Zuchtend neem je nog een slok van je vijfde cappuccino terwijl je eindeloos zit te staren naar je computerscherm. Wanneer de graden Celsius toenemen zitten wij als hardwerkende studenten in de drukste periode van ons schooljaar. Of het nou gaat om een scriptie, een BSA of de laatste tentamens om die gewilde P binnen te slepen, de laatste loodjes zijn vaak het zwaarst. Onze huid snakt naar zon, onze blote voeten willen het zand aanraken en onze tong wil het koude pils proeven. Helaas moeten we ons nog even sterk houden… Dus wat gaan we doen? Stellen we het studeren weer een dag uit of sluiten we ons op, zetten we voor het gevoel die zomerse playlist op en knallen we nog even door op onze kleine warme studentenkamertjes?

Ik heb vertrouwen in jullie. Als we vandaag de dingen doen die we moeten doen is het avondzonnetje van ons, zijn onze ouders weer trots en kunnen we straks met een gerust hart van die welverdiende zomervakantie genieten. En dat gevoel, dat verdiende zomergevoel, kan niemand ons dan afpakken.